Perle din CV-uri - II

SCRISOARE DE INTENTIE
“nu scriu acum o scrisoare de intentie, pt k am o gramada pe cap, vreau doar sa spun ca mi-ar placea sa colaborez cu dvs, in primul rand pt k imi plak masinile si fur masina de acasa de la 16 ani, si am si lucrat la o revista, care se distribuia si aia gratuit, si ceea ce trebuia sa fac era sa caut clienti pt publicitate in revista, sa redactez articole pe prezentarea unor magazine, cluburi sau dif persoane. cam acelasi tip de munca ar implica si acest post, cred eu, so, astept un semn de la voi.”

“Stimati Domni ,
Ca urmare a oportunitatii de a aplica pentru ocuparea unei pozitii in structura dvs., va transmit anexat C.V.-ul care contine datele personale relevante .” (structura ADN?)

“domnule director,
am primit oferta dumneavoastra si sunt interesat...” (tocmai ce ai primit oferta de a incerca in alta parte sa te angajezi!!!)

“Va rog sa ma contactati pentru a primi un interviu.” – (interviurile nu le primim decat prin Posta)

“Imi ofer serviciile lucrand pentru compania dvs. care imi va oferii un contract de munca sau o perioada de training pentru calificarea in vederea angajarii.” (Sa inteleg ca in schimbul “serviciilor” tale trebuie sa iti fac carte de munca si training? Pentru o “incepatoare” esti cam scumpa?)

BENEFICII:
“- financiar as dori sa pot acoperii o parte din nevoile familiei, - restul cred ca sunt beneficii pe care orice firma le ofera angajatilor.” (la “restul” putem incadra si o palma peste ceafa sa te poti acomoda cu realitatea si sa iti mai aduci aminte de gramatica limbii romane?)

OBIECTIV:

"Doresc sa ajung intr-o functie de conducere , post pentru care sunt calificat si pentru care am pregatirea necesara" (as dori sa stiu ce pregatire si calificare pentru o functie de conducere aveti dvs. la varsta de doar 22 ani?)

“SA DAU TOT CE AM MAI BUN DIN MINE PENTRU A FI LA DISPOZITIA CELOR DIN JUR.” (domnisoara spuneti-mi, va rog, cum va puteti pune la dispozitie? Si mai departe la recomandari ne spune: “fostii sefi,chiar persoane din strainatate” si ca” ca sefii au fost multumiti de mine si ca mi-am dat tot interesul in munca depusa”, “sa invat sa fac orice si sa fac fata si situatiilor mai delicate”, “ma motiveaza buna dispozitie a celor din jur”. Super!)

EXPERIENTA:

Responsabilitati:

“CONTABILITATEA SI GASIREA SI INTRETINEREA RELATIILOR CU FIRMELE CLIENTE” (si relatiile astea cum le gaseai?)

“sa mentin gestiunea la suma initiala si sa am grija ca, clientii sa fie multumuiti de de serviciile firmei” (clientii sa fie multuMUITI?)
“nu pot sa spun ca am responsabilitati pentru ca programul de lucru mi-l stabilesc eu.”

Realizari:

“singura realizarea e pe plan psihic si personal reusind sa-mi ridic la standarde inalte calitatea in comunicare.”

Recomandari:
“nicu,sau pit boss viorel sau eugen” (nice asta cu “pit boss”)


Limba romana, bat-o vina!!

“motivata de a muncii si de a mi se oferi ocazia sa vin cu sugestii”
“a pot fii de ajutor in fiecare zii pt cine ar avea nevoie” (am prefera sa nu ne fii de ajutor)
“faptul ca am reusit sa invat multe lucruri care cred ca-mi vor folosii pe viitor”
“Nu am avut okazia pentru a obtine o realizare profesionala.”
“…cunostintelor mele care leam capatat in atatia ani de scoala” (atatia ani de scoala degeaba!!)
“NU AM AVUT UN ESEC... POATE DOAR NEREUSITE...” (are sens sa iti explicam ce este ala un sinonim?)
“ERam agent imboliar(si lucrai la o agentie imboliara, nu?)
“aratandu-mi aptidudinele care le-am invatat de-a lungul anilor” (pentru cultura ta generala, aptitudinile nu se invata se dobandesc)
bani ma motiveaza” (unele cuvinte se articuleaza, ca de exemplu: banii)

Limonada a la Cismigiu!

Nu mai fusesem de ceva timp in terasa Gradina Debarcader din Cismigiu asa ca nu am refuzat invitatia unei bune prietene. Cand am ajuns acolo mese libere si pe alese, desi eram obisnuita sa fie full tot timpul. Norocul nostru! Ne asezam si ne pregatim sa comandam. Chelnerul se anunta foarte amabil: meniul a venit cat se poate de rapid. Fiind cu masina alcoolul nu intra in discutie asa ca am ales o limonada: cu "apa minerala si miere", ii specific. "Dar limonada este deja dulce si riscati sa o faceti mai dulce decat dvs.". "Eu nu sunt dulce sunt chiar foarte acra", i-o retez. Uitam de remarca Amabilului si ne vedem in continuare de barfe. Dupa 5 minute apare cu comanda noastra. Limonada, evident, nu era dulce. Recunosc, foarte buna, de altfel, una dintre cele mai bune de pana acum. Cred ca era 90% lamaie si 10% apa minerala, comparativ cu retetele din alte localuri. Ii specific ca doresc totusi miere. Trec alte cateva minute bune de barfa si limonada cu miere (care tot nu era de ajuns) si Amabilul se gandeste ca nu s-a bagat destul in seama: "v-a mai indulcit?", ma intreaba. "N-are nici o sansa", ii raspund. Intre timp la masa noastra apar si cativa prieteni. Va dati seama ca din acest moment nu am mai primit momente "vesele" in program?! Am mai cerut inca o portie de miere si nici asa nu a fost de ajuns limonada mea tot acra era (ca si mine, dupa cum am specificat mai sus).
La sfarsit, nota! Limonda ("dulce din fabricatie") 12 RON + 2 buc. miere 8 RON = 20 RON. Nu am dat faliment dar pretul este enorm in conditiile in care acest pret il intalnesti rareori in localurile de fita. Sa zicem ca a meritat desi trebuia sa ii taxez pentru vrajeala proasta a Amabilului!

Copyright © 2009 - Vrabiutza - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template