Perlute din CV-uri!

Am extras cateva din cele mai dragute exprimari din CV-urile de pe Ejobs! Promit sa va mai amuz cu mult mai multe zilele urmatoare! Intre parantezele din dreptul perlelor sunt comentariile mele! Enjoy!


1. Care este cea mai mare realizare profesionala de pana acum?
“intrarea la facultate”, “Absolvent inginer cu diploma.”, “Faptul ca am intrat la Facultate la forma fara taxa.”, “Castigarea unui concurs de istorie, in cadrul caruia am dezbatut tema "Evolutia triburilor Maasai"”
(repetam: REALIZARE PROFESIONALA!!!!)

“Menţiune la olimpiada de matematică faza pe judeţ, obţinerea notei 10 la examenul de capacitate, premiul III la olimpiada de matematică faza pe judeţ, premiul I la olimpiada de matematică faza pe judeţ” (incep sa ma plictisesc!!!)
“FAPTUL K AM REUSIT SA MA DESCURC IN VIATA FARA AJUTORUL PARINTILOR”
“Satisfactiile profesionale si afective obtinute in decursul anilor cu grupa de prescolari” (completare: dra. respectiva nu are nimic trecut la “Experienta”. Suntem curiosi ce a vrut sa spuna prin satisfacii afective cu grupa de prescolari?)
“Cea mai mare realizare profesionala a fost increderea acordata de catre angajator,fiind lipsita de experienta,precum si faptul ca am reusit intr-un timp scurt sa castig aprecierea si respectul sefilor cat si al colegilor.” (sa inteleg ca tu deja ai primit training, nu?)
“Am incercat sa imi castig propri mei bani muncind pe timpul verii in diferite locatii.” (pe Centura?)
“Hmm..nusth dak e profesionala dar cel mai intens sentiment a fost cand am iesit vicecampion national scolar” – ce draguuuuuuuuuuuuuuuuuut!!!!!
“lucrul in televiziune” (lucrul manual?)
“Ma declar foarte multumita de faptul ca desi sunt incepatoare in domeniul marketingului reusesc sa invat foarte repede. Astept sa cresc nivelul experientei mele ca sa pot sa-mi exprim adevaratele realizari” (WTF este "exprimarea adevaratelor realizarilor"?)

2. Care este cel mai mare esec profesional de pana acum?
De ce as avea un esec profesional? (sa nu se interpreteze gresit, asta este din ciclul “asa da!”)
“Unele restante.”, “am luat nota mica la bac” (O, Doamne!)
“Cel mai des m-am lovit de o mentalitate, care, ar fi trebuit de mult uitata, tinand seama de secolul in care ne aflam si de conjunctura politica...vrem sa traim la nivel european dar...” (Deci… ăăăă..... vedeti dvs.... ce vreau eu sa spun este ca... da.... clar. Mai Hagi al literaturii romane fii concis, te rog!)
“Confidential” (Ahaaa, tu esti cel prins cu agrafa-n gura!!!)
“faptul ca am intrat la facultate prima la cu taxa” (Nasol moment!)
“Momentul in care am crezut intr-un angajator fara cuvant.” (si noi credem in angajatii fara cuvant mereu)
3. Unde va vedeti peste 5 ani?
PE UN POST DE CONDUCERE INDIFERENT DE SOCIETATEA UNDE LUCREZ (… pe principiul: “si parcarea este goala”)
Peste 5 ani imi doresc sa lucrez intr-o companie multinationala alaturi de o echipa de profesionisti. (Sigur ca da! Iar meniul complet este dat de primul raspuns – concluzia: sefi in multinationala)
“O studenta grabita sa-si xeroxeze cursurile, dupa care sa isi incarce lap-topul si sa termine prezentarea pentru sedinta de maine de la serviciu.” (visul unei pustoaice de clasa a XI-a)
Destul de departe din punct de vedere profesional. (la o distanta de cati kilometri?)
“Peste 5 ani ma vad cu un job bine platit si satisfacuta din punct de vedere profesional si personal.” (ca sa te satisfacem personal ce ar trebui sa facem? Sau … cum?)
“In Romania(sunt nationalist)!” (foarte bine! Tara te vrea patriot!)
"La o companie foarte mare" (mare cat Casa Poporului, nu?)
“manager pe departamentul vanzari” (sa inteleg ca acum sunteti “subt” departament?)
“Implinibil in viata personala si sociala” (What?)
“Organizand evenimente la nivel mai ridicat decat in cadrul companiei.” (Dumnezeule! Cer lamuriri suplimentare pentru elucidarea misterului)
“La locul de munca, discutand cu angajatii si cautand cele mai bune solutii pentru firma.” (toti ne dorim, nu-i asa, sa mergem la munca si sa… discutam!!! Super job, nu?)
“in fruntea unei companii”, (merge si in ceafa ei?)
“nu stiu la casa mea,pregatit sa ma casatoresc cu cea mai frumoasa fata din lume”

4. Care este cel mai mare vis pe care-l aveti? Care este idealul dumneavoastra in cariera?
“Cel mai mare vis nu se leaga neaparat de cariera, mai degraba ar fi fost potrivit sa fiu intrebat ce obiectiv am, legat de cariera, nu-i asa ?” – (What? Da, domnu’ despre cariera este vorba)
“IDEALUL(VISUL.......).....O CASA , O MASINA , ... O FAMILIE” (nu-i bai! “Familia” o vom oferi in locul bonurilor de masa)
“sa ofer si sa mi se ofere satisfactii” (ti-as da eu niste … satisfactii!!!)
“Sa castig la loto.:))” (I’m speechless!!)
“Sa ajung o femei de succes intr-o lume a barbatilor. :)”
“Sa confim ca pot face si eu ceva bun” (Clatite?)
“As dori un loc de munca in care sa ma pot integra,sa am satisfactii personale,sa fiu supusa la noi incercari.” (supusa la ce??)
“TRAIESC CLIPA... NU M-AM GANDIT” (iti prevad un viitor stralucit!)
“Infiintarea unei firme proprii si a unei afaceri proprii care sa prospere cat mai mult timp.” (suntem debusolati: si firma si afacere proprie?)
“Cum am precizat mai sus,cred ca suna destul de bine directorul departamentului "Relatii cu Publicul". :)”
“sa imi fac o firma de unde sa am profit,ca sa nu mai am grija banilor”

5. Care este jobul care credeti ca vi s-ar potrivi cel mai bine?
“Manager” (… “ridica firma pan’ la cer”)
"Sincer, orice job. Este avantajul pe care il ai dupa 5 ani de Politehnica..te invata si te pregateste pentru orice" (Asta vine dupa ce ne-a spus ca isi doreste sa fie un bun sef de proiect)
"Imi place foarte mult sa lucrez cu oamenii sau sa scriu, cred ca un job in aceste domenii" (care domenii? Cel al scrisului? WTF??)
“Intr-o companie multinationala sau traducator sau interpret de conferinte.” (scuze, dar nu stiu care sunt atributiile unui interpret de conferinta?)

6. Care este departamentul in care doriti sa lucrati (aveti dreptul la o singura alegere )? Explicati de ce credeti ca sunteti potrivit si de ce ati facut aceasta alegere!
“INTRUN LOC UNDE SA POT LUCRA CU OAMENII.CONSIDER CA IN LOCURILE UNDE SE LUCREAZA CU OAMENI EXISTA SI MAI MULT RESPECT SI POSIBILITATI MAI MULTE PENTRU ANGAJATI” (sa stii ca acolo unde se lucreaza cu animalele exista mai mult respect!)
“Doresc sa lucrez in domeniul maketingului deoarece imi place ca un produs sa fie creat astfel incat sa raspunda nevoilor si dorintelor consumatorilor.” (dra. masteranda in marketing, asta este si ideea, daca nu exista nevoia/dorinta consumatorului sa i-o creezi tu! Inca mai visezi la produse care se muleaza pe interesul consumatorului?)

7. Descrieti compania ideala in care ati dori sa lucrati?
“O COMPANIE DE PRESTIGIU ,CAPABILA SA SE RIDICE LA STANDARDELE EUROPENE”, (mult succes in cautarea unei astfel de companii)
“sa fie o echipa” (de fotbal?... Crezi ca poti sa ii faci fata?)
“o companie careia sa-i pot oferi servicii de calitate in schimbul unor conditii de munca de calitate si un salariu motivant” (vorbeste experta din ea, bineinteles!)
“compania ideala ar trebui intemeiata pe incredere si pe relatii degajate” (fara inhibitii, presupun?!)
“colegi apropiati ca varsta” (din punct de vedere legal nu prea se poate, din cauza nivelului inteligentei tale, mult sub cel al unui adolescent)
Colaj pentru intrebarile de mai sus: “sper sa ajung psiholog in domeniul criminalisticii sau profesor universitar (…) Cel mai mare vis al meu este sa ajung undeva sus, undeva unde sa stiu ca sunt rasplatita pentru ce am muncit. Idealul meu, este sa ma vad realizata pe plan profesional intr-un domeniu care ma incanta, care imi place.Nu vreau sa ma duc la munca intr-un loc unde nu imi place ceea ce fac (...) inca nu stiu exact, dar cred ca in domeniul resurse umane pentru ca imi place sa lucrez cu oamenii… Compania ideala in care as dori sa lucrez este o companie unde oamenii sunt ambitiosi si se ajuta reciproc. Mi-as dori sa lucrez in cadrul politiei, armatei ca psiholog (...) As dori sa lucrez in departamentul Resurse Umane pentru ca imi place sa lucrez cu oamenii.” (concluzia: psiholog in domeniul criminalisticii, sau profesor universitar, sau in cadrul politiei, sau psiholog in cadrul armatei, sau in departamentul Resurse Umane sau… )

8. Detaliati personalitatea dumneavoastra (hobbyuri, aspiratii, ce va motiveaza, stil de viata si lucru, etc ).
“hobby-uri:sport,muzica,film,plimbarile in aer liber,pc-ul. stilul de viata este unul normal ca al fiecarui om,fara prea mult tam-tam” (pai fara prea mult… mai ales la spatii intre virgula si cuvant)
“filateria” – (tare as vrea sa cunosc mai multe despre acest hobby al tau… “filateria”)
“"Timpul costa bani", avand in vedere ca traim intr-o societate in plina dezvoltare, a fi un om informat, si a sti cum si in ce conditii sa folosesti bagajul informational, consider ca nu poti fi decat un personaj de succes. La aceasta adaugand si un stil de viata modern si o delimitare clara a activitatilor pe care le desfasori (neamestecand profesionalul cu personalul)...va las pe dumneavoastra sa trageti concluziile.” (atunci, nu te mai retinem. NEEEEXT!!!)
“Am o personalitate foarte complexa,pe care n-as putea sa v-o descriu acum detaliat.Ideea principala este ca sunt o persoana care se adapteaza foarte usor la situatiile noi si care reuseste sa faca bine orice activitae pe care o desfasoara.” (te rog, nu detalia!!!)

Femeia la volan si mitocanul de Bucuresti!

Discutand zilele trecute cu cativa prieteni privind violenta la volan si in special de violenta in trafic asupra femeilor mi-am adus aminte de 2 evenimente neplacute prin care am trecut.
Iarna lui 2007, ora 22, traseul Drumul Taberei - Giulesti. Ajunsa la ultimul semafor inainte de Podul Grand am decis sa merg ceva mai incet deoarece masina din cauza ghetii incepuse sa patineze (ma intrebam eu de ce am senzatia ca merg mult mai repede decat colegii din trafic). OK! Ma indrept catre Pod ramasa pe banda doi astfel incat in momentul in care voi ajunge pe Pod sa raman pe banda 1 si apoi sa virez dreapta sa ajung pe Calea Giulesti. Incetinesc si mai mult deoarece stiam ca voi lua o curba in unghi scurt si nu doream sa patinez si sa ajung in parapeti. Am vazut ca in spatele meu aveam un "coleg" destul de grabit dar m-am gandit ca o sa-i treaca in momentul in care va putea sa ma depaseasca (se pare ca avea acelasi traseu ca si mine). Abia reusesc sa cobor Podul si imediat ce am intrat pe Calea Giulesti colegul cu pricina ambaleaza motorul, ma depaseste si imi blocheaza drumul. Opresc! Derutata deoarece nu intelegeam clar care era problema lui ma gandesc ca orice ar fi imi cer scuze sa scap astfel de nebun. Omul deschide geamul si impreuna cu nevasta-sa care statea in dreapta lui incep sa imi ureze toate cele "bune" mie si familiei mele. Ii spun calm omului ca nu stiu care este problema lui dar totusi imi cer scuze. Ei, mare greseala! In acel momentul personajul a luat foc, s-a dat jos din masina si-a incordat pumnul si a venit direct catre mine. Norocul meu ca am avut timp sa inchid geamul si sa blochez usa. Dar chiar si asa mitocanul era pornit sa dea, ca doar nu s-a obosit degeaba sa ma opreasca, nu?? Sincer, as fi avut loc sa dau cu spatele si sa plec dar reactia lui de animal pur si simplu m-a blocat, nu imi venea sa cred. Dupa cateva scheme de barbat in putere prin fata geamului meu si dupa cateva alte cateva urari de am si acum frigiderul plin, s-a hotarat sa plece.
Cu toate ca nici pana in ziua de astazi nu pot sa imi imaginez care a fost vina mea dar, sa presupunem ca l-am deranjat cu ceva, tot nu scuza acest comportament de animal.
Spuneam de doua evenimente. Cel de-al doilea, de acelasi gen, s-a petrecut in toamna anului trecut. Eram pe Stefan cel Mare si, de data aceasta chiar gresisem. Semiblocasem banda de virare la dreapta din Stefan cel Mare catre Vasile Lascar! Semiblocasem pentru ca eram jumatate pe trotoar. Am stat aproximativ 15 minute acolo pana cand, a venit el, Mitocanul Stilat (o sa vedeti de ce ii spun asa). Ii obturam calea, recunosc. A inceput sa claxoneze luuuuuuung, enervant. Pana am pornit motorul, pana am inaintat deja creierul era zgariat de zgomotul tembel al claxonului lui. Apoi, am facut un gest de blamat recunosc, i-am facut cu mana folosind un singur deget. Omul s-a oprit, s-a dat jos din masina si venind nervos catre mine a spus ceva ce nu am sa uit niciodata: "da-te jos s-o dam parte in parte! Te bat de de c*** pe tine!". Barbatul respectiv era mai mult decat prezentabil: imbracat la patru ace, frezat, un ginerica ce sa mai! Evident iar am ramas socata de aceasta aparitie animalica dar urmatorul meu gest a fost sa fac ochii mari si sa rad isterica. Ma uitam la el cum gesticula si imi arata cam cum m-ar cotonogi el! Vazand ca nu sunt impresionata mi-a spus ca ne "vedem" mai in fata si a pornit masina. Nu, nu m-am dus dupa el sa o dam parte in parte ... "mai in fata" doar am ras in continuare.
Acum se naste intrebarea: se simt barbatii mai barbati daca porcesc verbal o femeie si daca o ameninta cu bataia? Oare refuleaza in fata unei femei pentru ca nu ar fi in stare sa faca acelasi lucru in fata unui barbat?

Cum sa cresti numarul de vizitatori pe site!

Ei, evident ca nu o sa scriu pe cel putin zece pagini metode de crestere a numarului de vizitarori. Sunt altii care o fac deja foarte bine (preferatul meu: Bobby Voicu). Vreau doar sa imi dau si eu cu parerea privind acest subiect si voi puncta un singur aspect: titlul articolelor (in general, cele folosite pe site-urile ce apartin unor publicatii). Pentru cei care nu stiu, titlul unui articol conteaza foarte mult in generarea de vizitatori (din cautarile pe Google). Sa luam un exemplu: eu as vrea sa scriu despre moartea lui Michael Jackson. Este de preferat ca in titlu sa folosesc mai degraba expresia "Michael Jackson a murit" decat "Regele a murit. Traiasca Regele!". De ce? Pentru ca majoritatea dintre noi am cauta pe Google sub forma: a murit Michael Jackson, sau doar Michael Jackson, sau regele pop Michael Jacskson a murit. Cu cat expresia folosita din titlu se apropie de cautarile cele mai probabile cu atat creste posibilitatea ca acea pagina sa apara in primele cautari pe Google rezultand un numar al vizitatorilor pe site destul de mare.
OK! Pana acum sunt de acord! Dar, ceea ce nu imi place este faptul ca sunt mult prea multi disperati de generare de trafic incat ajung sa foloseasca un titlu care anunta un alt subiect decat cel din articol. Exemplu: daca in aceasta perioada "sexy braileanca" ar genera trafic baietii l-ar folosi in titlul unui articol care vorbeste despre Basescu. Este cam acelasi lucru cu ceea ce fac tabloidele: pe coperta 1 baga un titlu pompos pentru vanzare (gen: Irinel divorteaza de Monica) iar in articol ne spun ca Monica a mancat un kebab de la Dristor.
S-ar putea sa ma insel insa, deja mi se pare ca din dorinta de a fi cat mai in fata in topuri ne uitam originile, daca pot spune asa. Uitam cui ne adresam, uitam care este scopul site-ului etc. Ceea ce nu se constientizeaza in acest moment, este faptul ca in max. 2 ani vor exista cele mai ample statistici in ceea ce priveste target-ul si vizitatorii fiecarui site si, mai mult decat atat, oameni de marketing si PR care nu mai pot fi pacaliti cum au fost pana acum. Ce doresc sa spun este ca, fara sa incerc sa devin profet in acest domeniu, doar cei cu o strategie bine pusa la punct si corecta vor reusi. (ce? sa atraga publicitate! adica bani! ca doar asta este scopul suprem al tuturor care detin un site! doar nu credeati ca scopul este sa fiti voi bine informati???!!!).

Garcea is now online!

Netul a luat o amploare incredibila! Si asta este doar inceputul! Chiar si cei care isi prind urechile in tastatura incercand sa acceseze o pagina web pot fi in stare ca macar un id de mess sa aiba! Printre acestia sunt si politistii. Da! Garcea va fi disponibil pe mess 24 din 24, in momentul de fata este Available doar 2 ore. Acum nu inteleg un lucru: desi este interesanta ideea si de apreciat ca se incearca lucruri noi pentru o institutie invechita, ce as putea sa vorbesc eu cu dl. Politist pe mess?? Si cum ar putea decurge conversatia?

"eu: buna ziua
dl. Politist: Buna ziua! Agent Gargea a lu' Garcea. Seria si nr de buletin, va rog!
eu: :( nu il am la mine
dl. Politist: Nu este nici o problema v-am detectat dupa IP. Spuneti care este problema.
eu: :) Multumesc! Stiti, astazi in troleibuzul 91 mi s-a furat portofelul :(((((((( Ce pot sa fac?
dl. Politist: Va duceti la cea mai apropiata sectie de Politie si depuneti o declaratie ;)"

Sau, ma mai gandesc, de ce as sta sa deschid calculatorul sa astept sa se deschida mess-ul cand pot apela 112 daca este o urgenta?
Ma rog, poate sunt limitata in gandire in acest moment si serviciul poate chiar va da roade si va raspunde cerintelor publicului.


Vezi stirea pe hotnews.ro!
... si varianta funny pe hazmedia.ro!

Cat costa sa fii expert in Twitter-eala??


Intre 23,99 RON si 161,99 RON! Este vorba de cateva carti, destul de multe dedicate acestei retele de socializare. As vrea, totusi, sa imi explice cineva de ce mi-as cumpara aceste carti (oferite spre vanzare de okian.ro) cand pot foarte bine sa dau search pe Google si sa gasesc mult mai multe informatii pe moca decat as gasi in toate cartile acestea la un loc?? Sunt multi cei care au bloguri specializate in ceea ce priveste marketingul prin folosirea retelelor de socializare plus ca, as prefera sa dau banii astia, excesiv de multi pentru o carte, pe altceva, un album de arta... un roman!

VW Classic Club are site!


Ei, da! Asa da veste! :)
Prietenii nostri de la VW Classic Club si-au strans toate puterile si au reusit intr-un final sa lanseze site-ul. Felicitarile noastre si asteptam informatii proaspete! Suntem cu ochii pe voi! ;)

Citeste si "Vine BBM 11-13 septembrie"

Copyright © 2009 - Vrabiutza - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template