Dedicatii muzicale!

Laurentiu te-am amenintat cu Angela Similea!



si pentru ... micuta... Ana:

Yes! It's a woman!

Lucrand la o revista auto cunosc mult mai multe lucruri in ceea ce priveste o masina si intretinerea ei, decat cunoaste o femeie in general. Nu atat de mult cat colegii mei sau un barbat in general, dar cat sa ma descurc singura atunci cand apare o problema. Acest lucru il stiu doar eu si prietenii/colegii mei. Dar in momentul in care interactionez cu persoane care trebuie sa imi ofere un serviciu pentru masina mea lucrurile ajung la aceeasi vorba: “este femeie si nu stie”. Nu m-a deranjat deloc o astfel de atitudine pana acum si nici nu cred ca o sa ma deranjeze, pentru ca totul porneste de la un adevar, de ce sa nu recunoastem, rareori o femeie poate sa conduca la fel de bine ca un barbat si rareori o femeie va fi in stare sa aiba singura grija de masina ei fara sa apeleze la ajutorul sexului tare.
Ce ma deranjeaza este faptul ca, atunci cand ajungi in service sau intr-o spalatorie auto, esti luata de fraiera. Cel mai des pentru serviciul din urma. Saptamana trecuta, m-am gandit sa ma opresc la o spalatorie auto care era relativ in drumul meu spre birou. Era dimineata si nu era decat o singura masina “in lucru”. “Perfect! Nu voi intarzia prea mult!”, imi spuneam.
Am bagat masina si, in secunda doi, unul dintre angajati m-a abordat cu textul specific: “ce ii facem?”. “Interior si exterior” ii raspund. Nici nu am apucat sa clipesc si omul nostru s-a si repezit sa imi explice ca masinii ii trebuie neaparat o degresare, chiar acum!! Gen: “e nasoala treaba! E grav domnisoara! O sa va cada vopseaua in curand”. “Cat m-ar costa, in plus, acest serviciu?”, il intreb. Pauza. Omul se uita putin la mine, imi analizeaza capacitatea financiara si imi spune ca ar fi doar 15 RON peste serviciul de baza (norocul meu, am un Logan! :P). II zambesc si ii raspund ca ma grabesc si poate data viitoare o sa facem si degresarea. Dezamagit, omul se apuca de treaba! A fost cat de cat ok si nici nu a durat mult, doar aprox. 25 de minute. Procesul nu are rost sa il detaliez, au facut-o colegii mei in nr. 74 (la rubrica “Tester de spalatorie”). La sfarsit, in timp ce mai facea cateva retusuri, omul meu iar insista, de data aceasta cu un serviciu mai scump, detailing-ul, cu acelasi ton grav, putin soptit: “Domnisoara, ii trebuie neaparat macar un polish, sa aiba stralucire bla, bla, bla”. “I-am facut detailing-ul acum 6 luni si oricum este masina de la firma, nu ma ocup eu de intretinerea ei”, ii spun eu incercand sa ii scurtez speech-ul. Nimic. Omul insista ca e nasoala treaba si, ma loveste si cu pretul, care, imi spune el mandru, este de doar… 2 mil. (adica, mai ieftin ca la altii!). “Bine, ma mai gandesc, dar acum ma grabesc sa ajung la munca, nu am timp”. Ultima privire cu iz de dezamagire din partea lui, ii platesc serviciile (25 RON) si plec.
Oare cate femei au fost pacalite cu astfel de texte? Acum un an si jumatate la redactie am primit scrisoarea unei tipe care a fost tepuita la spalatorie cu aceeasi vrajeala. Iar teapa a fost destul de maricica, de 3 mil. Iar de acei 3 mil. a aflat abia dupa prestarea serviciilor. Asa ca, fetelor, aveti mare grija cand vi se propun servicii optionale la spalatorie sau la service. S-ar putea sa platiti inzecit pentru nesimtirea unora.

Ai vazut? Ploua! - Da? Da-mi link-ul

Zilele trecute am primit pe mail un articol/post de pe un blog (din pacate nu stiu al cui este). Mi-a placut titlul foarte mult cat si textul in sine. De altfel, parca nici nu mai era nevoie de alte cuvinte. Titlul spune tot! Dar am sa redau mai jos o mare parte din textul respectiv (asa se cuvine, doar este opera altcuiva!):

"Ora 8 dimineata. O noua zi. Repede pornesc comp-ul, Facebook, Face.md, messenger-ul, yahoo mail, gmail pe toate repede sa vad cu ce respira azi lumea. Deschid reader-ul - acolo vreo 70 de ziare si agentii… Stiri, senzatii, catastrofe, violuri, revolutii, fox twitter-ul imi sare in cap cu noi update-uri de la vreo 300 de followers de la cateva conturi. Nu observ bine ca deja se apropie amiaza. Mai dau fuga pana la magazine sa-mi iau niste mancare. Cam asa decurg zilele multor tineri de astazi care se refugiaza in blogging, twitter-ing si in chat-uri cu “friends”-ii din retelele sociale.
De ce tinerii au nevoie sa piarda frumoasele zile de vara in camerele apartamentelor si cu nasul in monitorul de 85 de Hz? Ne laudam unul altuia cu prieteni multi, cu poze haioase si cu polemici pe forumuri care ne dau certitudinea ca noi suntem o voce importanta si opinia noastra chiar conteaza. De fapt realitatea tinde sa devina una virtuala, cu bani virtuali, revolutii virtuale, cu prieteni virtuali pe care ii vedem doar prin webcam sau in pozele recent uploadate pe twitpic sau pe aceleasi retele sociale. Pe cat de departe se afla societatea moderna fata de realitatile descrise in filmele copilariei noastre, Star Trek sau Terminator sau Matrix…
Devenim invizibili. Omul modern nu mai simte realitatea, nu simte ca traieste, iar retelele sociale vin ca un medicament de amortizare a stresului. Individualismul liberal chiar incurajeaza dezvoltarea acestor retele pentru a putea obtine un profit maxim si o societate care sa fie alungata in realitatea unei lumi care nu exista. Omul simte ca traieste doar atunci cand polemizeaza pe forumuri. Priveste stirile la TV, afla vremea de pe Yahoo. Citeste ziare din reader si se distreaza pe pagini cu video-on line full lench. Nu in zadar circula gluma - “ai vazut? Ploua! - Da? Da-mi link-ul”.
Din pacate, constat nu doar dedublarea personalitatii, dar si faptul ca omul pierde simtul realitatii, nu simte ca exista, nevroze permanente, in cap sta doar cu imaginarul realitatii care devine model pentru generatia care vine. Haosul controlat, timpul care se accelereaza, viata care se simplifica pana la absurd, totul codificat in chip-uri si limbajul 0 si 1.
A mai trecut o zi parca a trecut o ora, iarasi este tarziu. Abia de ma pot rupe de la discutia febrile de pe Facebook si de la a mai upload-a ceva pe youtube, pe widdler sau 220.ro
Ne secatuim limbajul cu englezismele care invadeaza creierul unui tanar, care a pasit in lumea cuprinsa de agonia virtualului binar. E un proces mai satanic decat rusificarea fortata a tarismului.
(…)
Multi dintre prietenii nostri ne cunosc doar din perspectiva limbajului binar si nu ne-au cunoscut decat sub forma unor fisiere pe care adesea le-au dat “Delete”.
(…)
"

Lectia 1 de gramatica: Conjugarea verbului “a fi”

De la aparitia internetului in viata noastra multi dintre noi am uitat gramatica limbii romane. Orice greseala gramaticala este sustinuta de ideea tiparirii defectuoase (atat in particular, cat si in cazul presei scrise). Una dintre greselile intalnite cel mai frecvent este folosirea defectuoasa a verbului “a fi”. “Cum se scrie corect? Cu i sau cu ii?”.
Ei bine, aveti mai jos conjugarea verbului:

Prezent:
sunt
eşti
este
suntem
sunteti
sunt

Trecut:

Perfect compus:


am fost
ai fost
a fost
am fost
ati fost
au fost

Imperfect:
eram
erai
era
eram
erati
erau

Perfect simplu:

fusei
fuseşi
fuse
fuseram
fuserati
fusera

Mai mult ca perfectul:

fusesem
fuseseşi
fusese
fuseseram
fuseserati
fusesera

Viitor:

Viitor I:

voi fi
vei fi
va fi
vom fi
veti fi
vor fi

Viitor II:
o sa fiu
o sa fii (Ex.: O sa fii surpins)
o sa fie
o sa fim
o sa fiti
o sa fie

Viitor anterior:
voi fi fost
vei fi fost
va fi fost
vom fi fost
veti fi fost
vor fi fost

Viitor popular:
oi fi
îi fi
o fi
om fi
îti fi
or fi

Conjuctiv:

Prezent:

sa fiu
sa fii (Ex.: Sa fii fericit!)
sa fie
sa fim
sa fiti
sa fie

Trecut perfect:
sa fi fost
sa fi fost (Ex.: Sa fi fost aici ai vedea)
sa fi fost
sa fi fost
sa fi fost
sa fi fost

Conditional:

Prezent:

aş fi
ai fi (Ex.: Daca ai fi aici ai vedea)
ar fi
am fi
ati fi
ar fi

Trecut perfect:
aş fi fost
ai fi fost
ar fi fost
am fi fost
ati fi fost
ar fi fost

Prezumtiv:oi fi fiind
îi fi fiind
o fi fiind
om fi fiind
îti fi fiind
or fi fiind

Copyright © 2009 - Vrabiutza - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template