Spalatorie auto non-stop in Drumul Taberei!

Este vorba de spalatoria de care va spusesem intr-un post recent. Intr-una din zilele trecute trebuia sa ma prezint la service sa imi schimb alarma (va voi povesti intr-un alt post) iar VAZ-uca era cat se poate de murdara. Ieseai mai prafuit decat erai la urcare. Cu o seara inainte am vrut sa ma duc tot la spalatoria de pe Valea Oltului dar am amanat pentru dimineata. Iar dimineata, sa nu ocolesc prea mult am ales o spalatorie din drum. Mai precis, cea tot non-stop de la Timpuri Noi. Sa nu o lungesc: 25 de minute interior - exterior, pete intarite de murdarie pe toata masina, luneta plina de gasime, scrumiera plina de chistoace, cost 30 RON (cel putin atat mi-a cerut caci preturile nu sunt afisate la vedere), spaga 0.
Asa ca, voi trece pe langa evenimentele petrecute la ultima vizita la spalatoria din Drumul Taberei si ii voi face publicitate gratuita. Este pana in acest moment, pe locul doi in topul personal al spalatoriilor din Bucuresti (pe primul loc este spalatoria Delta de pe Expozitiei cea de langa Fac. Romano-Americana).

Protejati ruinele!

Acum cateva luni m-am inscris in doua grupuri de discutii pe yahoo, subiectul principal al acestora fiind Bucurestiul. Primesc zilnic cel putin 5 mailuri cu diferite teme. Nu am timp sa le citesc, le las sa se stranga si dupa 2-3 saptamani le sortez. Majoritatea subiectelor sunt legate de cladirile Capitalei, cele care sunt sau cele care vor fi. Deja ma gandesc sa renunt la ei. De la plictis am ajuns la iritare.
Inteleg ca se considera ultimii aparatori ai Capitalei vechi dar se pare ca lumea lor nu mai este de ceva timp in zilele noastre. Spun asta pentru ca, din punctul lor de vedere, orice cladire veche considerata pana in prezent monument istoric ar trebui aparata cu orice pret.
Sa dau mai multe detalii dar fara sa exagerez. Sa presupunem ca eu am mostenit acum 10 ani o cladire din 1900 care nu a mai fost reconsolidata/restaurata de mai mult de 50 de ani si nu poate fi locuita. Mai mult decat atat, aceasta cladire este trecuta si pe lista monumentelor istorice ceea ce ma obliga pe mine sa nu o demolez. Eu nu am bani pentru reconsolidare (care ar costa mult mai mult decat construirea unei cladiri noi) si nici sa o demolez nu pot, caci de' este monument istoric. Sa mai spun ca Statul ma obliga sa angajez paznic sa o pazeasca sa nu cumva sa fie vandalizata? Ei, si atunci am 2 variante: sa o demolez "treptat" sau sa o declasez.
Bineinteles, baietii sunt cu ochii pe orice cladire declasata, cauta in arhive istoria ei si "urla" pe mail "marea grozavie".
Am trecut peste toate cladirile pe care le-au "aparat" pana au "ragusit" dar pana cand? Ultima "victima" a pus capac: pasarela de la Basarab.
Citez: "adevarul este ca fac o CRIMA". Dumnezeule!!! Crima ar fi sa ramana acea pasarela infecta. Chiar asa, trebuie sa fim inconjurati de toate vechiturile! Nu putem sa tragem o limita intre ce putem pastra si ce nu! Oameni buni, deschideti ochii! Incercati sa fiti realisti!
Am avut multa rabdare! De acum inainte nu voi mai avea!

Copyright © 2009 - Vrabiutza - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template