Ciripeli despre social media


Una din publicatiile pe care eu le urmaresc de foarte mult timp este Capital. Sunt fan inca din liceu. Pana anul trecut citeam constant newsletter-ul lor pana la un moment dat cand deja aveam prea multe stiri de citi si nu am mai putut face fata. Le lasam pur si simplu casuta de email si cand aveam timp, cateva ore cel putin, incepeam sa le citesc. Am crezut ca daca folosesc Google Reader va fi alta poveste. Nu, este aceeasi. Ieri aveam peste 1.000 de articole necitite (tot de la Capital). De obicei, deschid pagina noua cu stirea care prezinta interes. Nu le citesc imediat, astept sa bubuie Firefox-ul de tab-uri si apoi ma apuc de ele. Iar, urmatorul pas, este sa le sortez pentru a doua oara, lasand doar tab-urile cu informatiile cu un plus de interes. Zis si facut! Si ce observ? Daca acum ceva ani articolele cu maximum de interes din partea mea erau cele de tip interviu cu un manager care ne povestea cum sa "manageruim bine!" de data aceasta retele sociale sunt subiectul no. 1.
Pe langa articole de genul "cum sa folosim facebook-ul corect" si alte semi-training-uri in ale setarilor pentru coturile de social media aflu si cum sa te "sinucizi" online, ce mai fac cei de la Twitter ca sa scoata profit, ca tot cei de la Twitter se implica in campanii umanitare s.a.m.d.
A, nu, n-am terminat! Tot Capital imi spune si de primul mesaj pe Twitter din spatiu si de primul experiment media in care sursa de informare pentru 5 jurnalisti vor fi doar site-urile Twitter si Facebook.

Am citit posturile celor care militau, mai mult sau mai putin, impotriva retelelor de socializare. Eu una sunt pro! Este adevarat, nu sunt de acord cu extrema in care ajungi sa iti traiesti o mare parte din viata in online dar, pe mine cel putin, ma ajuta sa pastrez legatura cu foarte multe persoane. Cei contra mi-ar spune ca, as putea foarte bine, sa ies in oras cu toti cei pe care ii am in lista de prieteni pe Facebook si atunci as putea spune ca socializez cu adevarat. True! Dar am peste 200 de prieteni! Cand ma pot intalni cu toti cei 200?

Sunt fan Facebook si al jocului FarmVille, nu ma ascund! Dar nu stau in niciun caz legata de calculator! Nu cred ca exista saptamana in care sa nu ma vad cel putin cu un/o prieten/a la o cafea. Si sustin ca orice metoda care te poate ajuta sa iti tii aproape si sa fii la curent cu viata prietenilor tai va fi intotdeauna binevenita. De altfel, tocmai datorita motivelor prezentate mai sus aceste retele au succes. Viata se misca rapid, muncim mai mult, avem mai multa informatie de acumulat... dar ziua tot 24 de ore are!

Copyright © 2009 - Vrabiutza - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template