Yes! It's a woman!

Lucrand la o revista auto cunosc mult mai multe lucruri in ceea ce priveste o masina si intretinerea ei, decat cunoaste o femeie in general. Nu atat de mult cat colegii mei sau un barbat in general, dar cat sa ma descurc singura atunci cand apare o problema. Acest lucru il stiu doar eu si prietenii/colegii mei. Dar in momentul in care interactionez cu persoane care trebuie sa imi ofere un serviciu pentru masina mea lucrurile ajung la aceeasi vorba: “este femeie si nu stie”. Nu m-a deranjat deloc o astfel de atitudine pana acum si nici nu cred ca o sa ma deranjeze, pentru ca totul porneste de la un adevar, de ce sa nu recunoastem, rareori o femeie poate sa conduca la fel de bine ca un barbat si rareori o femeie va fi in stare sa aiba singura grija de masina ei fara sa apeleze la ajutorul sexului tare.
Ce ma deranjeaza este faptul ca, atunci cand ajungi in service sau intr-o spalatorie auto, esti luata de fraiera. Cel mai des pentru serviciul din urma. Saptamana trecuta, m-am gandit sa ma opresc la o spalatorie auto care era relativ in drumul meu spre birou. Era dimineata si nu era decat o singura masina “in lucru”. “Perfect! Nu voi intarzia prea mult!”, imi spuneam.
Am bagat masina si, in secunda doi, unul dintre angajati m-a abordat cu textul specific: “ce ii facem?”. “Interior si exterior” ii raspund. Nici nu am apucat sa clipesc si omul nostru s-a si repezit sa imi explice ca masinii ii trebuie neaparat o degresare, chiar acum!! Gen: “e nasoala treaba! E grav domnisoara! O sa va cada vopseaua in curand”. “Cat m-ar costa, in plus, acest serviciu?”, il intreb. Pauza. Omul se uita putin la mine, imi analizeaza capacitatea financiara si imi spune ca ar fi doar 15 RON peste serviciul de baza (norocul meu, am un Logan! :P). II zambesc si ii raspund ca ma grabesc si poate data viitoare o sa facem si degresarea. Dezamagit, omul se apuca de treaba! A fost cat de cat ok si nici nu a durat mult, doar aprox. 25 de minute. Procesul nu are rost sa il detaliez, au facut-o colegii mei in nr. 74 (la rubrica “Tester de spalatorie”). La sfarsit, in timp ce mai facea cateva retusuri, omul meu iar insista, de data aceasta cu un serviciu mai scump, detailing-ul, cu acelasi ton grav, putin soptit: “Domnisoara, ii trebuie neaparat macar un polish, sa aiba stralucire bla, bla, bla”. “I-am facut detailing-ul acum 6 luni si oricum este masina de la firma, nu ma ocup eu de intretinerea ei”, ii spun eu incercand sa ii scurtez speech-ul. Nimic. Omul insista ca e nasoala treaba si, ma loveste si cu pretul, care, imi spune el mandru, este de doar… 2 mil. (adica, mai ieftin ca la altii!). “Bine, ma mai gandesc, dar acum ma grabesc sa ajung la munca, nu am timp”. Ultima privire cu iz de dezamagire din partea lui, ii platesc serviciile (25 RON) si plec.
Oare cate femei au fost pacalite cu astfel de texte? Acum un an si jumatate la redactie am primit scrisoarea unei tipe care a fost tepuita la spalatorie cu aceeasi vrajeala. Iar teapa a fost destul de maricica, de 3 mil. Iar de acei 3 mil. a aflat abia dupa prestarea serviciilor. Asa ca, fetelor, aveti mare grija cand vi se propun servicii optionale la spalatorie sau la service. S-ar putea sa platiti inzecit pentru nesimtirea unora.

0 comentarii:

Copyright © 2009 - Vrabiutza - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template