Femeia la volan si mitocanul de Bucuresti!

Discutand zilele trecute cu cativa prieteni privind violenta la volan si in special de violenta in trafic asupra femeilor mi-am adus aminte de 2 evenimente neplacute prin care am trecut.
Iarna lui 2007, ora 22, traseul Drumul Taberei - Giulesti. Ajunsa la ultimul semafor inainte de Podul Grand am decis sa merg ceva mai incet deoarece masina din cauza ghetii incepuse sa patineze (ma intrebam eu de ce am senzatia ca merg mult mai repede decat colegii din trafic). OK! Ma indrept catre Pod ramasa pe banda doi astfel incat in momentul in care voi ajunge pe Pod sa raman pe banda 1 si apoi sa virez dreapta sa ajung pe Calea Giulesti. Incetinesc si mai mult deoarece stiam ca voi lua o curba in unghi scurt si nu doream sa patinez si sa ajung in parapeti. Am vazut ca in spatele meu aveam un "coleg" destul de grabit dar m-am gandit ca o sa-i treaca in momentul in care va putea sa ma depaseasca (se pare ca avea acelasi traseu ca si mine). Abia reusesc sa cobor Podul si imediat ce am intrat pe Calea Giulesti colegul cu pricina ambaleaza motorul, ma depaseste si imi blocheaza drumul. Opresc! Derutata deoarece nu intelegeam clar care era problema lui ma gandesc ca orice ar fi imi cer scuze sa scap astfel de nebun. Omul deschide geamul si impreuna cu nevasta-sa care statea in dreapta lui incep sa imi ureze toate cele "bune" mie si familiei mele. Ii spun calm omului ca nu stiu care este problema lui dar totusi imi cer scuze. Ei, mare greseala! In acel momentul personajul a luat foc, s-a dat jos din masina si-a incordat pumnul si a venit direct catre mine. Norocul meu ca am avut timp sa inchid geamul si sa blochez usa. Dar chiar si asa mitocanul era pornit sa dea, ca doar nu s-a obosit degeaba sa ma opreasca, nu?? Sincer, as fi avut loc sa dau cu spatele si sa plec dar reactia lui de animal pur si simplu m-a blocat, nu imi venea sa cred. Dupa cateva scheme de barbat in putere prin fata geamului meu si dupa cateva alte cateva urari de am si acum frigiderul plin, s-a hotarat sa plece.
Cu toate ca nici pana in ziua de astazi nu pot sa imi imaginez care a fost vina mea dar, sa presupunem ca l-am deranjat cu ceva, tot nu scuza acest comportament de animal.
Spuneam de doua evenimente. Cel de-al doilea, de acelasi gen, s-a petrecut in toamna anului trecut. Eram pe Stefan cel Mare si, de data aceasta chiar gresisem. Semiblocasem banda de virare la dreapta din Stefan cel Mare catre Vasile Lascar! Semiblocasem pentru ca eram jumatate pe trotoar. Am stat aproximativ 15 minute acolo pana cand, a venit el, Mitocanul Stilat (o sa vedeti de ce ii spun asa). Ii obturam calea, recunosc. A inceput sa claxoneze luuuuuuung, enervant. Pana am pornit motorul, pana am inaintat deja creierul era zgariat de zgomotul tembel al claxonului lui. Apoi, am facut un gest de blamat recunosc, i-am facut cu mana folosind un singur deget. Omul s-a oprit, s-a dat jos din masina si venind nervos catre mine a spus ceva ce nu am sa uit niciodata: "da-te jos s-o dam parte in parte! Te bat de de c*** pe tine!". Barbatul respectiv era mai mult decat prezentabil: imbracat la patru ace, frezat, un ginerica ce sa mai! Evident iar am ramas socata de aceasta aparitie animalica dar urmatorul meu gest a fost sa fac ochii mari si sa rad isterica. Ma uitam la el cum gesticula si imi arata cam cum m-ar cotonogi el! Vazand ca nu sunt impresionata mi-a spus ca ne "vedem" mai in fata si a pornit masina. Nu, nu m-am dus dupa el sa o dam parte in parte ... "mai in fata" doar am ras in continuare.
Acum se naste intrebarea: se simt barbatii mai barbati daca porcesc verbal o femeie si daca o ameninta cu bataia? Oare refuleaza in fata unei femei pentru ca nu ar fi in stare sa faca acelasi lucru in fata unui barbat?

3 comentarii:

fane spunea...

Faptul ca esti femeie e secundar in context. Multi sar la scandal cu oricine, chiar cu unii mai masivi ca ei. Si nu e atat de specific romanilor. Un elvetian cu Porsche m-a injurat in toate limbile cantoanelor pentru ca nu m-am dat la timp de pe "banda lui", in Germania.

Cea mai buna reactie e sa nu faci nimic. Am experimentat asta chiar azi pe o haita de caini care sarise pe mine cand am iesit dintr-un bloc. La inceput scosesem amenintator umbrela. Vazand ca mai rau ii starnesc, m-am dat inapoi si am stat. Au stat si ei. Dupa care s-au retras si eu mi-am vazut de drum. Cred ca gena violentei e comuna in regnul animal.
Revenind la soferi, putini au impulsul de a trece de vorbe, adica suturi in caroserie, pumni in capota si geam sau mai rau, sa-ti deschida portiera si sa te loveasca. Cei care fac din astea sunt pustii de carier (18 - 22 de ani), in care hormonii fac legea, nu bunul simt... sau statul. Si smardoii de cariera, genul "muschii mei minte nu are". Cefe late, tunsoare aero, mustind de naposim si decanofort. Se plimba cu masina si cauta motiv de deranj.

PS. Vad, de la Cristoiu, ca e moda ps-urilor. Cuvantul e trotuar. Fara rautate sau aroganta. Imi place cum scrii.

PPS. Sper sa nu-mi arati si mie degetul. ;)

Denisa spunea...

Multumesc Fane!
Tie iti voi face cu mana folosindu-ma de toate degetele! :)

Anonim spunea...

Nasol ca ai dat peste oameni de genul asta...irascibili, care vor sa o dea parte in parte cu tine. :))
Ai fi meritat insa sa te intalnesti cu un politist linistit si politicos care sa te amendeze si atat. Ciao

Copyright © 2009 - Vrabiutza - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template