Vreau publicitate

Am incercat de multe ori sa imi imaginez ce gandesc cei care solicita publicitate online. Lucrand in vanzari de publicitate de atata vreme iti formezi o parere generala asupra celeilalte “zone” – cea a clientilor, care s-ar putea, de multe ori, sa nu fie deloc aproape de adevar.
Daca in print “doresc publicitate in revista dvs.” era o expresie care spunea tot, in online “as dori sa stiu cat costa un banner pe site-ul dvs.” pe mine una ma baga in ceata. Sunt momente in care nu stiu cum sa imi organizez ideile astfel incat sa cuprind toata informatia in maximum 3 fraze.
Din pacate, astfel de stari le traiesc pentru ca doar 1% din cei care se ocupa de marketing online sunt specialisti macar 50% si tare as vrea sa ma insel, insa realitatea imi spulbera orice speranta.
In ultima vreme transpun fiecare moment intr-un mic joc de teatru in care“Stocul” meu de publicitate este un fel de magazin alimentar.
Clientul intra in pravalie si se duce direct la casa si spune vesnica replica: “as dori niste alimente. Cat ma costa?”
Eu: “Acum depinde ce alegeti. Sa va uitati la niste mere sau ati putea sa le si cumparati ca apoi sa le mancati. Doriti sa va treaca foamea prin vizualizare sau prin masticatie?”
Clientul: “cum adica prin vizualizare? Domne’ ce-o fi asa de greu: mi-e foame, zi-mi ce-mi dai si cat iti datorez”. Off, nici macar nu ajunsesem sa ii zic de minunatele piersicute de Sicilia.
Lipsa de specialisti nu este doar de partea celor care vor vizibilitate in online cat si de partea celor care o vand ceea ce face ca procesul de vanzare sa se prelungeasca mai mult decat ar fi normal iar increderea in produse (ce apartin de publicitatea online) sa scada.
Mai mult decat atat natura umana ne face sa ne pozitionam singuri pe o anumita scara de cunoastere a informatiilor si sa nu mai acceptam sfaturi sau propuneri ramanand evident mult in urma realitatii.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

text construct spunea...

bună! frumos blog! merită să fie făcute cunoscute greşelile pe care conaţionalii le fac atunci când vine vorba despre scris-gramatică. O să încerc să îl promovez cât de mult pot, dacă îmi permiţi.
Apropos, mai scrie câte un articol despre regulile gramaticale...sunt din ce în ce mai căutate :P

Copyright © 2009 - Vrabiutza - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template